6e Jongerengemeenteraad groot succes

Afgelopen donderdag was de zesde Jongerengemeenteraad in de raadzaal van Heerhugowaard. Hilke Verhagen, ons raadslid, heeft geholpen bij het organiseren en Hilke heeft ook in de jury zitting gehad. Er deden zes scholen mee en voor het eerst waren er ook leerlingen van het Jan Arentz uit Lan­ge­dijk aanwezig. Het was een indrukwekkende avond, er werden wel 10 moties ingediend en besproken en er werd stevig gediscussieerd. De volle zaal, de betrokkenheid en deskundigheid in het debat door de jongeren was indrukwekkend. Het maakte de avond  tot een groot succes.
Uiteindelijk werd de fractie van het Huygens College gekozen als beste fractie en ging Cato Van Hoe­ge de beste debater.

De moties worden meegenomen door de raad en op een volgende vergadering ook daar besproken, met de intentie te kijken wat ook daadwerkelijk  uitgevoerd kan worden. Zo heeft het meepraten van jongeren ook daadwerkelijk invloed op de Heerhugowaardse politiek!

wo 21 februari 2018 09:40

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign