Kritisch over geluidsnorm bij evenementen

Afgelopen raadsvergadering hebben we ingestemd met de wijzigingen in het bestemmingsplan evenementen. Er kunnen 14 evenementen meer georganiseerd worden op de 10 evenementen terreinen in Heerhugowaard. Dit beleid is tot stand gekomen na overleg en inbreng van alle betrokkenen, organisatoren, omwonenden en gemeentelijke organisaties. Mooi!

De HOP, raadslid Monique Bankras, heeft kritische vragen gesteld over de maximale geluidsnorm van 100dB welke bij een aantal evenementen toegestaan is. Dit lijkt ons te krap voor een muziekevenement. De uitvoer van deze norm zullen we zeker de komenden maanden kritisch volgen en indien nodig opnieuw naar de raad komen om deze norm te verruimen. Het kunnen organiseren van mooie muziekevenementen levert een belangrijke bijdrage aan een bruisende stad voor iedereen en mag niet gehinderd worden door een te beperkende norm.

zo 04 maart 2018 09:39

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign