De HOP krijgt aandacht in het NRC

De HOP krijgt aandacht in het NRC. Op een lokale partij stemmen blijkt een verstandige keuze te zijn.  Zie bijgevoegd artikel.

Lokale partijen In veel gemeenten domineren lokale partijen de gemeenteraad. Zij trekken zich niks aan van klassieke ideologieën, blijkt uit onderzoek van NRC.

Een deel uit het artikel: {Zijn die opvallende combinaties, waarin lokale partijen afwijken van landelijke partijen, een verklaring voor hun succes? John Does, lijsttrekker van de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP) denkt van wel. HOP (6 van de 31 zetels) is een goed voorbeeld van een partij die een focus op veiligheid combineert met een duidelijk groen profiel.

Bij het schrijven van het programma gaat HOP volgens lijsttrekker Does niet uit van „ideologische dogma’s”, maar vragen ze hun achterban al in een vroeg stadium wat er leeft. „Journalisten proberen ons altijd in links-of-rechtskaders te vangen”, zegt Does. „Maar onze kiezers stemmen bij landelijke verkiezingen op allerlei verschillende partijen, van links tot rechts.”

In het college kan HOP volgens hem om die reden met iedereen samenwerken. De partij levert één van de drie wethouders van de gemeente. „Ik merk dat landelijke partijen zich lokaal heel sterk willen profileren. Dat zit samenwerking in de weg, terwijl wij juist door pragmatisch te zijn tot oplossingen komen.”}

Stem daarom 21 maart HOP Lijst 1

ma 05 maart 2018 09:38

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign