Aardgas vrij bouwen komt in een stroomversnelling.

Op donderdag 8 maart jl., hebben bestuurders en wethouders van de kop Noord-Holland tijdens het symposium de intentieovereenkomst getekend voor: “van het gas los”. Daarna hebben scholieren van de St Jozephschool uit Heerhugowaard- de Noord hun eigen duurzame ontwerpwoning gepresenteerd, want het kan volgens de bevlogen jonge scholieren beter. Veel gemeenten willen graag vanaf heden tot 2050 gasvrije aansluitingen op nieuw- en bestaande woningen realiseren. Onze gemeente kent een aantal nieuwbouwprojecten, zoals het plan Nieuwwaard. Zevenendertig woningen worden niet aangesloten op het aardgas, maar los van aardgas gebouwd. Ook is het toepassen van warmtepompen in de praktijk een bewezen technologie en kent daarbij dalende kosten. De projectontwikkelaar stimuleert de vraag naar betaalbare woningen, een uitdaging met een stap in de goede richting vindt de HOP. Over het algemeen blijven subsidiegelden in Haarlem jammer genoeg ongebruikt liggen, daarom de aanvulling van gedeputeerde van de provincie mevrouw Gelddrop nog maar eens, gebruik het beschikbare subsidiebedrag € 10 milj. voor innovatieprojecten.

wo 14 maart 2018 09:37

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign