HOP stemt tegen

Een meerderheid van de inwoners van Heerhugowaard vindt het niet nodig dat winkels op Eerste Kerstdag open zijn. Dat bleek uit een onderzoek van de gemeenteraad. Tot grote verbazing van de HOP koos diezelfde gemeenteraad niettemin anders en wordt Eerste Kerstdag wèl een winkeldag. Het voorstel om op Eerste Kerstdag, Eerste Paasdag en Eerste Pinksterdag de winkels open te laten gaan, kwam van D66.

Op voorstel van Carola van ’t Schip van de HOP is dat voorstel in eerste instantie even in de ijskast gezet, zodat de gemeenteraad het digitale burgerpanel kon raadplegen, Daaruit bleek dat een meerderheid van de geraadpleegde Heerhugowaarders tegen winkelopening op Eerste Kerstdag was.

In eerste instantie luisterde D66 naar de wens van de bevolking, maar draaide als een blad aan de boom om nadat Senioren Dijk en Waard met het voorstel kwam winkels op alle dagen van het jaar te laten openen. De HOP stemde daar tegen omdat dat niet de wens van de meerderheid van onze inwoners is. Een meerderheid van de gemeenteraad had daar geen boodschap aan. Ook op 4 mei, Kerstavond en Goede Vrijdag mogen winkels voortaan ook na 19 uur open zijn.

#oudepolitiek

wo 17 februari 2021 19:50

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign