De plek van – Zwembad de Bever

Toen ze de vraag van hun fractievoorzitter kregen om hun favoriete plek in gemeente Langedijk te noemen, kozen ze los van elkaar allebei voor Zwembad de Bever in Sint Pancras. Dus het was voor HOP-raadsleden Monique en Francis niet meer dan vanzelfsprekend om samen bij het buitenbad aan de Kastanjelaan af te spreken. Al meer dan 50 jaar vormt het zwembad een vaste waarde in Sint Pancras.

Voor Monique en haar gezin was De Bever ook het vaste zwembad. “Vanuit Butterhuizen gingen wij altijd hier zwemmen in de zomer. Het was voor ons het dichtstbijzijnde buitenbad, als je de spoorbrug over gaat ben je hier in tien minuten. Later konden de kinderen hier ook zelfstandig naar toe fietsen om te gaan zwemmen. Ik vind het heel fijn om dit mooie zwembad in de buurt te hebben. De mensen weten soms niet wat voor mooie voorzieningen er vlakbij hun huis te vinden zijn.”

Francis heeft al sinds haar jeugd een band met het buitenbad in Sint Pancras. “Ik ben opgegroeid in Oudorp. Op de middelbare school had ik klasgenoten uit Langedijk en daarmee ging ik vanuit school dan lekker te zwemmen bij De Bever. Ik heb hier vanaf mijn 10e op het grasveld en in het water gelegen, zeg maar. Later toen ik in Heerhugowaard was komen wonen kwam ik hier ook met mijn kinderen, een van hen heeft hier zwemles gehad. Het dorpse karakter van Sint Pancras trekt me. Het dorp heeft, net als de andere kernen van Langedijk, zoveel te bieden.”

Monique en Francis vinden het spijtig dat het zwembad op dit moment gesloten is en hopen dat De Bever snel weer de poorten!

De gehele pagina vindt u hier:

wo 03 maart 2021 12:03

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign