DOP zoekt contact met HVC

De DOP krijgt steeds meer vragen over de gevolgen van de stijging van de gasprijs voor de tarieven van het warmtenet van de HVC. Inwoners van bijvoorbeeld Westerdel in Zuid-Scharwoude die op het warmtenet zijn aangesloten vinden het vreemd dat ze nog niets horen van de HVC, maar ook in Heerhugowaard krijgen we vragen van inwoners. De DOP heeft daarom contact gezocht met de HVC om te vragen naar de stand van zaken.

“De tarieven van het warmtenet worden elk jaar pas eind december opnieuw vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt”, vertelt een woordvoerder van HVC. “Dat betekent dat de tarieven altijd een heel jaar vastliggen en nieuwe tarieven pas volgend jaar ingaan. Wij informeren onze klanten over de nieuwe tarieven in januari, eerder kan dus niet omdat die prijzen nog niet bekend zijn.

“De tarieven van het warmtenet bewegen wel mee met de gasprijs, maar gaan uit van het gemiddelde van de gasprijs als maximum tarief, zo stelt de HVC, dat eraan toevoegt graag daar ook nog eens onder te willen blijven. Dat de tarieven van het warmtenet gekoppeld zijn aan de gemiddelde gasprijs, is verplicht door de Warmtewet die in het verleden door de Tweede Kamer is aangenomen.

vr 29 oktober 2021 07:29

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign