DOP: ‘Plan van aanpak voor het gebied langs de Westdijk mag niet te lang gewacht worden’.

Met het plan van aanpak voor het gebied langs de Westdijk mag niet te lang gewacht worden, vindt de DOP. Met name de roei- en kanoverenigingen, Ossa en Kanowaard, wachten met smart op nieuwe ontwikkelingen. Dat vindt DOP-raadslid Monique Bankras tijdens de onlangs gehouden raadsvergadering.

“Het onderzoek naar het sport- en recreatiecluster: voor verenigingen is het zaak dat dit niet al te lang meer gaat duren. Zij staan al een hele tijd in de wachtstand. We willen dat dit punt voortvarend opgepakt gaat worden zodat de roei- en kanoverenigingen hun mooie sport en de verenigingsactiviteiten vanuit goede faciliteiten kunnen blijven voortzetten en zelfs uitbouwen. Met een goed clubhuis, want dat draagt bij aan de verbinding en plezier van de leden binnen de sport”, zei Monique tegen de overige raadsleden.

Daarnaast is het van belang dat het gebied wordt geoptimaliseerd voor fiets- en wandelverkeer. “Een oplossing voor een snelle, veilige route voor voetgangers en fietsers. waar het nu een soort obstakelrun is van de oude haven in Broek naar de fietskrul over de Westerweg. En waar er door voetgangers alleen over een druk fietspad bij de Broekerbrug gelopen kan worden. Heel goed dat daar een plan voor komt. En dit zouden we graag op korte termijn ontwikkelt willen zien.”

wo 03 november 2021 07:32

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign