Coronafonds

Meer verenigingen komen in aanmerking voor een vergoeding uit het Coronafonds van de gemeente. Ook verenigingen en instellingen die geen (subsidie)relatie hebben met de gemeente, kunnen op het fonds een beroep doen. Een voorstel van de HOP om dat mogelijk te maken is unaniem aangenomen door de gemeenteraad. Ons raadslid Kees Tesselaar vond het oorspronkelijke voorstel van het college van B&W te beperkt. In dat voorstel zouden clubs en instellingen in de afgelopen 5 jaar een (subsidie)relatie met de gemeente moeten hebben om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding uit het Coronanoodfonds. Dat zou betekenen dat bijvoorbeeld sportverenigingen die een eigen pand hebben en geen subsidie nodig hebben van de gemeente, buiten de boot zouden vallen. “De HOP is van mening dat wij op voorhand de regeling beschikbaar moeten stellen voor alle lokale sociale maatschappelijke partners. Het zou bijvoorbeeld bijzonder zijn dat een vereniging die de afgelopen 5 jaar geen subsidierelatie heeft gehad met de gemeente oftewel haar zaakjes goed voor elkaar heeft nu niet in aanmerking komt voor het Steunfonds”, zei Kees Tesselaar tegen de gemeenteraad, die het van harte met hem eens was.

wo 01 juli 2020 08:51

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign