De concept-visie over Centrumwaard is klaar!

Woensdag hebben de bewoners en ondernemers uit het gebied de concept-visie besproken, waarbij de HOP-fractieleden Hilke Verhagen en René Schoemaker als toehoorders aanwezig waren. De concept-visie is tot stand gekomen na vele (digitale) bijeenkomsten waarin bewoners en ondernemers bepaalden hoe de toekomst van Centrumwaard eruit komt te zien.

Initiator van dit democratisch proces is HOP-wethouder John Does, die namens het college de portefeuille Democratische Vernieuwing voert. René Schoemaker en Hilke Verhagen zijn respectievelijk voorzitter en lid van de werkgroep Democratische Interactie en Participatie van de gemeenteraad. De HOP maakt zich continu sterk voor meer zeggenschap van inwoners over hun directe leefomgeving in plaats van politieke sturing van bovenaf.

Alle inwoners in het gebied kunnen nu via internet nog hun eventuele op- en aanmerkingen op de visie geven. Dat kan tot 21 januari. Die reacties worden verzameld en samen met de concept-visie in maart naar de gemeenteraad gestuurd. Het democratische proces rond de toekomst van Centrumwaard moet exemplarisch zijn voor de nieuwe fusiegemeente Dijk & Waard, waarin de diverse kernen in het huidige Heerhugowaard en Langedijk grotendeels zelf hun toekomst vorm geven.

Daar maakt de HOP zich sterk voor, nu en na de fusie !.

vr 08 januari 2021 11:57

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign