’Het is angstaanjagend. Ik hou het niet meer uit’

Ook het Noordhollands Dagblad heeft opgepikt dat de HOP aandacht heeft gevraagd voor de problematische situatie waarin meerdere gezinnen in De Noord verkeren. Door kieren en ‘drempels’ in het asfalt van de Middenweg zorgt (zwaar) verkeer ervoor dat er onder meer scheuren ontstaan in puien en muren. Het college belooft volgende week met antwoorden te komen op de vragen die de HOP hierover heeft gesteld

Artikel Noordhollands Dagblad 
Scheuren in de muren, lekkages, deuren die niet meer goed open kunnen; volgens bewoners aan de Middenweg en het Verlaat het gevolg van trillingen, veroorzaakt door zwaar verkeer. ,,Het is angstaanjagend. Dit geeft zo’n onveilig gevoel’’, zegt bewoonster Marry Overtoom-Bruin.

Marry en haar man Piet geven een korte rondleiding door hun woning. ,,Kijk daar!’’, zegt Piet. Hij wijst op een grote scheur in de tussenmuur tussen de keuken en de woonkamer. ,,Hij is helemaal door.’’ En inderdaad, aan de kant van de woonkamer is de enorme scheur ook zichtbaar. ,,Daar zit je alle dagen tegenaan te kijken.’’ Vervolgens laat hij nog vijf of zes plekken zien, waar scheuren zijn ontstaan. ,,We hebben de schoorsteen al van het dak gehaald omdat daar een scheur in zat.’’

wo 03 februari 2021 12:04

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign