HOP verandert naam naar DOP

De Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP) gaat de verkiezingen in als Dijk &Waardse Onafhankelijke Partij (DOP). Gekozen is voor een duidelijk herkenbare naam die zowel aan de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk als het 43-jarige bestaan van de partij recht doet.

De DOP behoudt de kernwaarden van de voormalige HOP: democratische vernieuwing, aandacht voor het verenigingsleven en versterking van onze voorzieningen (sport en cultuur). “Wij vertalen de wensen en noden van onze lokale inwoners in onze lokale politiek en dus in onze gemeenteraad”, zegt fractievoorzitter René Schoemaker. “De DOP zet zich via de politiek in voor die zaken die goed zijn voor de gemeente Dijk & Waard, haar inwoners en de regio. Hierin onderscheiden wij ons duidelijk van de landelijke partijen. Wij kijken bij al onze besluiten naar de lokale ontwikkelingen en de toegevoegde waarde voor en belangen van de inwoners van Dijk & Waard.”

“Waar wij ons al 43 jaar voor inzetten is onder meer het bewaken van de identiteit, karakter en leefbaarheid van onze diverse kernen, zoals Het Verlaat, De Noord, Venhuizen, ’t Kruis en het Oude Dorp Centrumwaard”, zegt vicefractievoorzitter Kees Tesselaar, tevens zoon van HOP-oprichter Gert Tesselaar. “Dat blijven we voor deze kernen doen. Daarnaast gaan we ons hiervoor inzetten voor Koedijk, Sint Pancras, Broek op Langedijk, Zuid- en Noord-Scharwoude en Oudkarspel.” Het voor velen nieuwe ‘kernenbeleid’ is voor de DOP al decennialang gesneden koek.

Dat Langedijkers de DOP al weten te vinden, merken we niet alleen in de politieke arena, maar ook als partij, zegt partijvoorzitter Kees Mertens. “Sinds de fusie door de Tweede Kamer is goedgekeurd, hebben we zelfs al enkele nieuwe leden uit Langedijk mogen verwelkomen. Daar zijn we blij mee, het is een verrijking van onze stabiele partij. Maar natuurlijk zijn meer leden uit Langedijk (en uit heel Dijk & Waard) welkom. Er valt nu immers iets te kiezen!”

John Does, namens de HOP wethouder in het huidige Waardse gemeentebestuur, merkt op: “De HOP is een partij die ook al jarenlang haar verantwoordelijkheid neemt in het besturen van de gemeente. De HOP is de afgelopen 24 jaar een stabiele coalitiepartner, een constructieve partij en altijd denkend in oplossingen. Ik ben trots op wat de HOP voor gemeente Heerhugowaard heeft betekend. Onze handen jeuken om dat samen met de Langedijkers in de toekomst als DOP ook voor Dijk & Waard te doen.”

Foto’s: PhotosbyMaart

do 04 maart 2021 19:08

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign