DOP: Bewoners Stadshart moeten kunnen parkeren!

De opstapeling van nieuwbouw in het Stadshart mag niet leiden tot een parkeerinfarct. Dat vindt de DOP naar aanleiding van plannen van het gemeentebestuur om het gebruik van de auto in het stadshart en het stationsgebied te ontmoedigen. Hoewel er begrip bestaat voor het stimuleren van alternatieve vervoersvormen in het verstedelijkt gebied, mag dat niet leiden tot frustratie van huidige en toekomstige bewoners die er hun auto niet meer kwijt kunnen. Daarom roept de DOP het college van B&W op om goed gebruik te maken van de huidige mogelijkheden tot parkeren en daar waar nodig die uit te breiden. Daarin wordt de DOP gesteund door VVD, CDA en Senioren Dijk en Waard. Zo kan er gebruik worden gemaakt van het parkeerterrein achter het gemeentehuis en als nodig zou deze zelfs met een etage kunnen worden uitgebreid. Het is aan ontwikkelaars van woningen om samen met de gemeente slimme oplossingen hiervoor te bedenken, waarbij de ontwikkelaars niet voor hun verantwoordelijkheid mogen weglopen. Het realiseren van parkeerplaatsen binnen de ontwikkeling van woningbouw blijft de voorkeur houden. In het Stationsgebied zouden de ontwikkelaars samen moeten werken om een gezamenlijke substantiƫle parkeergelegenheid te ontwikkelen waarvan alle toekomstige bewoners van het stationsgebied gebruik van kunnen maken. Het nu al plannen van dergelijke voorzieningen is goedkoper en efficiƫnter dan realiseren achteraf.di 07 september 2021 18:50

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign