Actie nodig op de Westelijke Randweg, vindt DOP

Bij de DOP komen veel klachten binnen over de onveiligheid op de Westelijke Randweg voor voetgangers en fietsers, met name over de oversteekplaatsen. Al jaren klagen inwoners erover bij het Langedijker gemeentebestuur, dat er doof voor lijkt te zijn. De DOP roept het Langedijker gemeentebestuur op eindelijk eens in de actiemodus te schieten en maatregelen te nemen om deze onveilige situaties, met name in Broek op Langedijk, tegen te gaan. In ieder geval pakt de DOP deze situatie wel aan als Dijk en Waard per 1 januari aanstaande een feit is en wij onze handen uit de mouwen kunnen steken in Langedijk. Werk aan de winkel!DOP-kandidaat raadslid Niek Hendriks uit Zuid-Scharwoude ergert zich al jaren aan deze situatie.: “We zien ze helaas veel te vaak, zulke gevaarlijke oversteekplaatsen, en met name op de Westelijke Randweg. Dit leidt te vaak tot vreselijke ongevallen en zou toch een signaal moeten zijn dat dit anders moet en kan! Verkeerslichten, aanpassingen aan rijrichtingen of duidelijke signalering op de straat maken een wereld van verschil. Persoonlijk ben ik ook een actieve fietser en heb ik zo mijn ‘plekjes’ waar ik wekelijks meerdere keren langskom en vaak met gevaarlijke verkeerssituaties wordt geconfronteerd. Dit wil ik actief aanpakken en daarom hebben we vanuit de DOP dit punt meegenomen in ons verkiezingsprogramma. Laten we ervoor zorgen dat we veilig door het verkeer kunnen gaan, als automobilist, fietser of voetganger!”

Op de foto: DOP-kandidaat Niek Hendriks bij de gevaarlijke oversteekplaatsen op de Westelijke Randweg.

do 09 september 2021 18:54

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign