Harmonisatie Afvalstoffenverordening

In de gemeenteraad van 29 november 2022 is het raadsvoorstel harmonisatie Afvalstoffen verordening en een amendement van de VVD besproken. Bekijk hoe het betoog van ons raadslid Carola van ’t Schip-Nieuwboer aangeeft hoe de DOP voor het raadsvoorstel wilde stemmen maar het (nog) niet eens is met het ophalen van de bakken een keer in de drie weken.

In het debat is uiteindelijk besloten dat het raadsvoorstel harmonisatie afvalstoffenverordening te verdagen. Dit onderwerp zal in het derde kwartaal 2023 op de agenda komen, nadat ook alle inwoners van Dijk en Waard (zowel oud Langedijk en oud Heerhugowaard) zijn geraadpleegd naar hun wensen in combinatie met het verduurzamen van onze gemeente.

Het afvalstoffenbeleidsplan moeten wij ook in 2023 nog vaststellen die nauw samenhang met deze verordening. De keuze voor de DOP was op dit moment harmoniseren zodat wij alle bakken in geheel Dijk en Waard in dezelfde frequentie ophalen. Dit is nu niet aan de orde. Voor 2023 betekent dit dat de oude frequentie voor Heerhugowaard en Langedijk zullen handhaven en de harmonisatie per 1 januari 2024 zal plaatsvinden.

di 29 november 2022 13:15

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign