Pilot Armoedebeleid

In de gemeenteraad van 29 november 2022 is het raadsvoorstel voor de pilot armoedebeleid aangenomen. Een belangrijk besluit voor de inwoners van Dijk en Waard die door wat voor omstandigheden dan ook worden geraakt door armoede. Het is goed om te zien hoe ons Raadslid Francis de Nijs-van Marle haar steun uitspreekt voor dit Raadsvoorstel.

De nieuwe naam van de Meedoenpas (Langedijk) en Huyenpas (Heerhugowaard) zal vanaf 1 januari 2023 de Meedoenpas Dijk en Waard heten.

Tevens hebben wij de motie Armoedebestrijding voor alle minima gesteund om te onderzoeken of wij de bijdragen voor de meedoenpas voor alle categorieen kunnen verhogen. Dit onderzoek zal naar verwachting in het eerste kwartaal 2023 plaatsvinden.

Tenslotte hebben de motie Weg met de armoedeval gesteund die oproept om in het 4e kwartaal een update te geven over de pilot en eventuele vereenvoudigingen door te voeren.

di 29 november 2022 13:01

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign