Fractie DOP op bezoek in Amsterdam

De fractie van de DOP nam vorige week op uitnodiging van DOP-wethouder René Schoemaker een kijkje bij het gebiedsgericht werken in stadsdeel Amsterdam-Oost.

Samen met andere collegeleden, raadsleden en ambtenaren werden Francis de Nijs, Monique Bankras en Carola van ’t Schip op de hoogte gesteld hoe gebiedsgericht werken in onder meer de Dapperbuurt en de Indische Buurt leidt tot meer sociale en ruimtelijke samenhang in de buurt, waarbij inwoners voor een groot deel zelf (kunnen) bepalen hoe hun leefomgeving eruit komt te zien en waar overheid en andere instanties dat faciliteren.

De bedoeling van de werkexcursie voor college- en raadsleden was meer inzichten te krijgen in de ervaringen van andere gemeenten met gebiedsgericht werken en past in de ontwikkeling van het dorp- en wijkgericht werken in Dijk en Waard.

zo 26 februari 2023 14:02

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign