Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord

DOP Wethouder Rene Schoemaker ondertekende vandaag namens het College van Dijk en Waard de Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord in de raadszaal van het gemeentehuis in Hoorn.

Lees de impact van deze deal in de post van René !

Rene ondertekende vandaag namens het College van Dijk en Waard de Circulaire Deal Secundaire Bouwmaterialen Noord-Holland Noord in de raadszaal van het gemeentehuis in Hoorn. Een feestelijk moment na een gezamenlijke inspanning in het afgelopen jaar van alle betrokken partijen. Er zijn momenteel 35 partijen die de deal hebben ondertekend, waaronder diverse andere gemeenten in onze regio, bouw- en sloopondernemers, woningbouwcoöperaties en nog andere deelnemers.

Deze Circulaire Deal heeft als doel om de circulaire bouw in Noord-Holland Noord (NHN) te stimuleren en het gebruik van grondstoffen in de bouwsector te verminderen. De belangrijkste uitgangspunten van deze deal zijn de circulaire oogstvoorschriften, ketensamenwerking en kennisdeling. Na het tekenen loopt deze deal voor 2 jaar, waardoor we gezamenlijk een stip op de horizon zetten.

Ook nu al werken we samen met sloop- en bouwbedrijven om te zorgen dat gebruikt bouwmateriaal wordt geoogst voor een tweede leven in andere bouwprojecten. Zo wordt materiaal uit de sloop van gebouwen van SDG Reigersdaal hergebruikt, net als materiaal uit de sloop van de Mariaschool in Noord-Scharwoude. Ook de ontwikkelaars in het Stationskwartier zetten zwaar in op hergebruik van bouwmateriaal.

Voor Dijk en Waard loopt deze circulaire deal vooruit op onze visie op de Circulaire Economie & Samenleving, die we dit jaar samen met onze gemeenteraad en onze inwoners willen vormgeven. Daarover later dit jaar meer!

vr 12 januari 2024 15:54

Inhoud

Organisatie
Programma
Missie en Visie
Word Lid
Raadsleden
Actueel
Design & creatie: Worldwebdesign